Technológia

5 okos eszköz, ami egyre fontosabb szerepet fog játszani a jövőben

Évről-évre egyre több okos eszköz válik elérhetővé az átlagembereknek, köztük olyanok is, amikre régen nem is gondoltunk volna. Kezdetben jöttek az okos telefonok, az okos tévék és az okos órák, majd olyan készülékekkel folytatódott a sor, mint a termosztát, locsoló, végül, de nem utolsó sorban pedig a fazék. De mitől lesznek okosak ezek az egyszerű dolgok? Ebben a posztban összegyűjtöttünk öt okos eszközt, összefoglaljuk a lényegüket, illetve azt is elmondjuk, miért lesz egyre nagyobb szerepük az elkövetkező években.

Okos telefon

Ez nem egy érdekesség, hiszen már évek óta hódítják a piacot, és nagy valószínűséggel te is ilyen telefont használsz. Kijelzőben, hardverben, eleganciában, és természetesen a funkciók listájában évről-évre többet tudnak ezek a készülékek, sokkal könnyebbé téve ezzel az életünket. Ez várhatóan a távoli jövőben sem fog megváltozni, hiszen az egészségünk megőrzésétől a legfontosabb infók megszerzéséig mindenre remekül használhatóak az okos telefonok.

Okos óra

Az okos órák létjogosultságát sokan megkérdőjelezik, pedig a helyzet az, hogy a telefonunkkal kiegészítve rendkívül hasznos eszközökké válhatnak. Az ilyen-olyan értesítések rögtön ott lesznek a csuklónkon, vagy például azonnal megmérhetjük a vérnyomásunkat, ami egyeseknek elengedhetetlen a mindennapokban. Emellett többek között az aktivitásunkat is könnyebben követhetjük nyomon.

Okos TV

Sok-sok új televízió már Android operációs rendszerrel kerül a piacra, lehetővé téve ezzel azt, hogy internetezzünk, alkalmazásokat töltsünk le vagy mondjuk játsszunk a televíziónkon. Ez bizonyos helyzetekben hasznosabb lehet, mint elsőre gondolnánk.

Okos fazék

Mégis mit tudhatod egy okos fazék, amit a sima nem? Például azt, hogy beállítsd rajta a hőfokot, majd nyomonkövesd a sütést bárhonnan az okos telefonoddal. Ez ideális például akkor, ha el kell szaladnod valahová, de nem akarod levenni a szemed a készülő ételről.

Okos termosztát

Az okos termosztátok egyik legnagyobb előnye, hogy szintén kezelheted őket akár az otthonodtól távol egy okos telefon segítségével, de ez még nem minden. Számos modell képes megtanulni azt, hogy milyen hőmérsékleteket részesítesz előnyben az egyes évszakok során, így még a beállítással sem kell szöszölnöd egynél többször.